Albumet ”Rosa Himmel Över Norrland” spår för spår. Berättelserna bakom låtarna!

Vi i Kolbacken kommer att berätta om nya skivan ”Rosa Himmel Över Norrland” spår för spår i kronologisk ordning, snart kommer historierna bakom låtarna för hela albumet finnas här:

Första låten på nya albumet heter ”Sjuk I Huvudet”, det var den sista vi spelade in för skivan. Den här låten skrevs först som en lågmäld och lugn låt i singersongwriter-anda och vi märkte på en gång att känslan fanns där både i text och melodi. Öppningsfrasen ”Dom säger att du är sjuk i huvudet, att du inte passar in” slänger en rakt in i ett intressant scenario, när vi sen la till det suggestiva riffet som löper genom verserna och det nyskrivna sticket hittade låten sin slutgiltiga form och tyngd och blev ett coolt öppningsspår. /Mikael

Lyssna på låten ”Sjuk I Huvudet” på Spotify här:
https://open.spotify.com/track/0q2VXilVo8GNkNU8cRiOKC

sjuk

Andra låten på vårt nya album heter ”Du & Jag”:
Om en helt vanlig Stenstadsmorgon som ändrar riktning totalt, ett möte mellan två personer där en erkänner att igår höll allt på gå åt helvete nere i hamnen.
En låt om kraven vi lägger på våra egna axlar, om förväntningarna och trycket vi tycker oss känna från vår omgivning, om kontrollbehovet och viljan att göra rätt oavsett vad det kostar.
Låten var en av de första som tog form för skivan, det var enkelt att hitta formen för den musikaliskt, stel och medryckande på samma gång, andas singelspår lång väg på samma sätt som verssyntharna andas The Cure. /Mikael

Lyssna på låten ”Du & Jag” på Spotify här:
https://open.spotify.com/track/3DIDXcApQwOJPILKptvHr5

du_och_jag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s