”Rå energi, driv och lite skitighet” (liverecension, Dabladet)

Kolbacken
Var: Aveny, Lördag
Bäst: Vi jagar drömmar ikväll
Betyg:3 av 5

Foto Dagbladet Leo Sellén.

Mystik. Det låg en lite mystisk aura över bandet när de klev på scenen.

Populärt. Publiken älskade Kolbacken, Kolbacken älskade publiken.

Äntligen kändes det som. Ända sedan i den lite mystiska entrén i våras har jag varit gruvligt nyfiken på vad Kolbacken skulle kunna hitta på i strålkastarljuset på en scen.

Det är väldigt mycket som redan har sagts om kvartettens något mörka postpunkpop. Det jag kan konstatera är att det finns ännu mer rå energi, driv och lite skitighet när det framförs live, och jag gillar det. Micke Andersson-Knut är så självklar som frontman och ärligheten och betydelsen i texterna han levererar känns i hela lokalen.

Att deras humör ska ha gått ner lite efter Giffarnas storförlust är i alla fall inget som märks på scenen. Både bandet och publiken verkar ha det riktigt trevligt och jag har svårt att göra annat än att bara stå och blunda, lyssna och gunga med.

Kvällens absoluta höjdpunkt för min del infinner sig när den akustiska gitarren åker fram på ”Vi jagar drömmar i kväll” som gör att man bara skulle vilja ta personen bredvid i famnen för en kram. Goosebumps blir det också på ”Slutna ögon” som jag måste säga har blivit en verklig personlig favorit. Och helt klart så var det ju ”Heffners” som vann här.

Det svåra med att bara ha en platta i ryggen kan ju vara att överraska, och är det något jag saknade den här kvällen så var det kanske det där lilla extra och oväntade, varför inte ett gästspel (Janne S?). Men överlag är det en spelning som bäddar varmt och gott för en ljus fortsättning.

Levererar. Kolbacken med sångaren Micke Andersson-Knut gjorde ingen besviken på sin releasespelning på Aveny i lördags kväll. Bäst, enligt Dagbladets recensent, var låten Vi jagar drömmar i kväll.Foto: Leo Sellén

http://dagbladet.se/kulturnoje/scen/1.5283112-en-spelning-som-badar-gott-for-en-ljus-framtid

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s